Недеља, Јануар 01, 2017

Змија о врату

 

 

Један змијар спријатељио се са змијом отровницом и где год да је ишао није се од ње раздвајао, увек је носећи око свог врата. Волео је у разговара са људима да их вређа а они би се разбежали на све стране.

– Да, мене нико не разуме! – јадао се змијар својој љубимици. – Са мном не жели нико ни да разговара. Заиста, људи не умеју да воле и да се односе једни према другима као људска бића.

Његов разговор са змијом чуо је један његов пријатељ, те му викну издаље:

- Хеј, ти, баци змију и тада нико неће бежати од тебе! То је оно што ће бити људско са твоје стране. Тада ће ти људи прићи ближе.

 

Држи се подаље од својих лоших навика и бићеш ближи срећи, Богу и људима.

 

Причу са руског је, за блог и причољупце, у слободном преводу превела причалица.

 

+ + + 

 

Змея на шее.

Некий змеелов подружился с ядовитой змеей и никогда с ней не разлучался; носил её при себе и змея, обвив его шею, всегда там лежала. Он любил поболтать с людьми и сильно на них обижался, видя, что все разбегаются от него кто куда. «Да, меня никто не понимает! -- печалился змеелов, обращаясь к своей любимице.

- Даже поговорить со мной никто не хочет! Значит, люди не умеют любить и относиться друг к другу по-человечески!» Его разговор со змеей услышал один его знакомый и крикнул, отойдя подальше: «Эй, ты выбрось свою змею и тогда никто – НЕ БУДЕТ от тебя убегать! Именно это и будет "По-человечески", с твоей стороны! Тогда ты увидишь, что люди здесь -- не при чем...»

Будь подальше -- от своих Дурных привычек и будешь -- Ближе к счастью, Богу и людям.

 

[Одговори]

Мир Божији, Христос се роди!
Дивна прича, Причалице.
Хајде да се надамо да има оних који покушавају да се ослободе змије, мада се не могу отети утиску да је много више оних који се полако али сигурно, и све више, поистовјећују са том страном личности. Бивајући све манипулативнији, лицемјернији, и неискренији, прије свега према себи, а потом и другима, што за посљедицу има поплаву крокодилских суза, слатко-горких ријечи које никоме и ништа не значе и прилично вјешто маскирање чињенице да су сами ковачи своје - авај болне судбине.

Comment by Јанакис (01/09/2017 10:07)

[Одговори]

Ваистину се роди!
Намеравам да поставим један текст о Таквим људима, на које бисмо могли да се угледамо, као и они на Христа. Људи не од овог света.

Comment by pricalica (01/09/2017 12:28)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме