Подршка Двери протесту против обавезне вакцинације

Покрет Двери позива све оне који се противе тоталитарном закону о обавезној вакцинацији да се 10.маја у 12 часова на Тргу Николе Пашића придруже и пруже подршку протесту "Грађанске иницијативе за необавезну вакцинацију".

Упозоравамо да се овим законом уводи опасан преседан са далекосежним негативним последицама, јер се оваквим неуставним изменама закона о вакцинацији уводи манир преношења одлучивања о безбедности деце из руку сопствених родитеља на владајуће структуре.

Елементарно је људско право да родитељ одлучи шта ће и да ли ће бити убризгаnо у крвоток његовог детета.Ако им ово дозволимо сад, шта ће тек радити са нашим унуцима?

Данас обавезна вакцинација, сутра обавезно чиповање. Све у циљу наводне безбедности деце идруштва. Да ли ћемо седети скрштених руку?

Ово је један у низу антипородичних закона који утиру пут модерном јањичарству на које ми, као породични покрет, не можемо да останемо неми.

Испред покрета Двери на скупу ће се обратити члан стручног савета за Здравство Двери Београда, Доктор медицине Јована Стојковић.

Успротивимо се ТОТАЛИТАРИЗМУ
ОДБРАНИМО ПРАВО НА ИЗБОР
ОДБРАНИМО НАШУ ДЕЦУ

Информативна служба Двери

 

Захтеви протеста:

Укидање присилне вакцинације у Србији у складу са Уставом Србије.

Тражимо примену постојећег закона да се Вакцинација може одбити не само из здравствених разлога, већ и зарад личног и верског убеђења. Да се нико не кажњава због тога.

Тражимо да се исти закон уведе у Србији, као и у већини држава у којима није обавезна вакцинација.

Тражимо да се формира комисија са докторима који су за, али и против вакцинације, да анализирају податке о доказима да ли су вакцине узрочници епидемије аутизма и да ли се број аутистичне деце попео са 1 на 10.000 у 1980. на 1 на 50 вакцинисане деце у 2013. и многих других болести.

Тражимо да комисија утврди истину да је од 2006. до 2013. регистровано 30.674 пријава случајева болести и смрти од ХПВ вакцине у свету. Као и од последица поливалентних вакцина, које се најављују ускоро у Србији као обавезне, од које је умрло 145.000 деце у Америци.

Тражимо да се на националној телевизији РТС отворе панел дискусије разних стручњака на тему вакцинације у наредних годину дана.

Тражимо да се на огласним таблама у свим домовима здравља јасно истакну информације, које вакцине имају контраиндикације које могу да доведу до смртног исхода и тешких болести.

Тражимо да се сваком родитељу који жели вакцинацију покаже писано упутство, садржај, произвођач, одобрење и рок трајања вакцине, као на сваком леку који добијамо на рецепт.

Тражимо да се води јавна статистичка евиденција о проценту вакцинисане деце и одраслих и о нежељеним појавама након вакцинације, иста би се коментарисала и објављивала на месечном нивоу на државној телевизији.

Тражимо смену Министра Здравља који је донео нови закон, који подразумева присилну вакцинацију и одговорност државе и да се из буџета пореских обвезника плаћају одштете родитељима који су изгубили дете или је трајно оштећеног здравља након вакцинације. У Америци је исплаћено преко 3 милијарде долара одшете, оштећеним породицама.

 

Редакција сајта

За слободу избора

 

Поучна легенда

 

 

Била једна мајка са јединцем сином, па јој син отиде у далеку земљу и дуго остане. Једном напише син мајци писмо с молбом да му пошаље неку ствар на сећање. Мајка завије три ствари у платно, сваку посебно, па пошаље сину. Када син одвије први завијутак, он нађе једно огледало, испод кога је мајка написала:

- Сине, огледај се какав си!

Када одвије други завијутак он нађе слику мртвачке главе, а испод ње мајчином руком написано:

- Сине, погледај какав ћеш бити!

У трећем завијутку он нађе икону Светог Георгија како убија аждају, а на дну иконе речи мајчине:

- Погледај, сине, какав треба да будеш!

Над сваком ствари син се веома зачудио, док најзад, размишљајући, није схватио духовну поуку миле мајке, забринуте да јој син у далеком свету не изгуби душу.

 

Ове године се на Ђурђевдан пости!

Питање: Пост за Ђурђевдан

 

 

Хеклана ташна „Барокни цвет“

Хеклана ташна "Барокни цвет" 

Хеклана ташна „Барокни цвет“ 

Хеклана ташна „Барокни цвет“ 

Хеклана ташна "Барокни цвет" 

 

Рађена је од памучног конца (Сент Џорџ, Танго) и украшена бодом покрстице боје злата и златним перлицама. Ручка и каиш су прављени од скаја а у продужетку су настављени златним карикама и златно-црним ланцима; златне боје је и копча.

Репроматеријал за израду могуће је потражити на овој страници. Због изузетне услужности и сарадње топло их препоручујем.

 

Шеширић и лептир

шеширић и лептир 

 

Хеклани шеширић рађен је од памучног конца (Сент Џорџ, Танго) и намењен је девојчицама до седам година. Украс на шеширу је шнала која се може премештати или се, пак, може носити на коси.

 

Бабкен Симоњан

 

 

Мој први „додир“ са Србијом био је 1965. године, када сам имао свега 13 година. Увек ћу се сећати своје драге учитељице историје средњег века која је једном ушла у учионицу и рекла да ће говорити о Косовском боју из 1389. године. Пуних 45 минута наш разред слушао је занимљиву причу наше омиљене учитељице о Битки на Косову. Тај час за сва времена урезао се и остао у мом сећању, мада тада нисам ни слутио да ће прича наше драге учитељице о Косовском боју имати судбоносно значење у мом животу, да ћу се касније у потпуности посветити Србији, њеној историји, књижевности.

Годинама Србија је све више пуштала своје корене у мени и постала инспирација за моју списатељску и истраживачку делатност. Као песник, имам своју „поетску сербијану“, дакле моје песме посвећене Србији. Тај мој српски циклус садржи близу тридесетак песама којима изражавам своју симпатију према географски далекој а духовно блиској нам Србији.

 

Одломак из интервјуа

 

Косовска песма

 

О, Косово, будна земљо, чарна,

Твоја туга шест векова траје,

Света земљо, лепа, светлозарна

Осећам твог срца откуцаје.

 

Бол утиснут у све оранице

Не избледи рана јатагана,

Отри ћутке сузе, чобанице,

Моја песма нек ти буде храна.

 

Царе Лазо, пробуди јунаке,

Још за вама тужи земља ова

Горда звона парају облаке

И чују се из древних храмова.

 

Опила се земља сунчаницом

Непокорна, храбра мајко српска,

Док корачам твојом ораницом

Откуцаје осећам твог срца.

 

У Пећи 29. 4. 1994.

 

Шеширић и шнала

шеширић и шнала
 
шеширић и шнала