Четвртак, Септембар 17, 2020

Сврха живљења

Немојте бринути превише, ни очајавати. На неке ствари је немогуће у овим околностима утицати и као такве немогуће их је тренутно мењати. Али то вам, ако искрено погледате у себе и око себе, неће сметати да свој живот уредите најбоље што можете. Притом мислим да не дозволите превише страног уплива у свој свет. За почетак оградите своје острвце а временом сами гледајте са киме ћете га спојити и због којих основа и интереса.

Има једна дивна прича о, мислим, лондонским парковима, где се никад у парку не праве унапред стазе већ их сами људи, шетајући том оивиченом пољаном, направе и онда на те путиће ударе бетон. Другим речима ово је прича и о самом животу. Свако бира своју стазу.

А закони су смењиви. Изградите најпре своје норме и принципе како бисте се штитили у временима смутним а они ће после само да се нормирају и да заживе.

У животу сваког човека стоји крст који мора да носи. Онај усправни део је његова духовна вертикала, а водоравни световна. Ако је овај водоравни део дужи тад и живот самог човека постаје много тежи. Што вам је мање тога потребно у животу, а што спада у материјално добро, то вас је теже купити. Скупљајте за себе радости које госте и одмарају вашу душу. Радите оне послове који вам доносе радост. А лако их можете наћи у оним сферама у којима сте показивали добре резултате у школи, или још и пре у оном што вас је занимало у детињству. Ту се крије и ваша сврха у овом животу.

 

Odlično rečeno! [Одговори]

Ne znam zašto ovaj tekst nema ni jedan komentar. Kao da nije zapažen a odličnu poentu ima.
Svaka pohvala za autorku.
Kraj teksta je posebno važan.
100% tačno zapažanje pričalice
jer pogledajmo ko su uspešni ljudi, oni koji su još od detinjstva znali šta hoće!

Comment by Predrag (07/15/2021 15:17)

[Одговори]

Они, који су још у раном детињству знали шта желе, само су се кроз живот наставили играти, учити и усавршавати. Мени се то тако чини.
Поздрав, Предраже!

Comment by pricalica (07/20/2021 17:43)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме