Субота, Децембар 29, 2018

Wildest Antartica

 

Јуче сам погледала овај документарац. Море и океани се загревају а лед се топи на месту где су најстрашнији и најхладнији ветрови и где је температура и минус деведесет. Громаде леда, које се одваљују, постале су величине градова. Услед овога повећаваће се ниво вода, а услед загревања мора драстично ће доћи до несташице хране за многе врсте. У овом видеу говоре да је већ двадесет шест колонија пингвина нестало, највећа животиња на свету - плави кит већ сада једва може да пронађе партнера ради продужења врсте. Са бригом о опстанку планете кренуло се након Другог светског рата али, кажу, већ је било прекасно за многе ствари. 

У УН су сада кренули да упозоравају на природну катаклизму, али без обзира што је то извесно, треба разумети да ће сад све бити употребљено на плашење људи. У том хаосу биће довољна једна најбизарнија варница да се свет упали. Јер ће фитиљ, баш због страха, страсти и несмирености, код многих бити све краћи. 
 
 

[Одговори]

Zanimljiv ti je blog.

Imas Pozdrav

Comment by mtj (12/29/2018 17:47)

[Одговори]

Zanimljiv ti je blog.

Imas Pozdrav

Comment by mtj (12/29/2018 17:48)

[Одговори]

мтј
Нека је на корист и добро.
Узвраћам поздраве.

Comment by pricalica (12/30/2018 18:48)

[Одговори]

Čovjek je jedina vrsta koja ovoj planeti nije potrebna...

Comment by lastavica (12/31/2018 04:03)

[Одговори]

ластавица
Да, човек постаје прекобројан. У Белгији, у недостатку пчела, сад узгајају бумбаре ради меда и опрашивања. Што мање буде пчела, то ће мање бити потребно људи - по либералној логици.

Comment by pricalica (12/31/2018 19:01)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме