Будућност...

Један политичар је рекао да ће 2064. године овај део Балкана достићи развој ЕУ. И то јесте тако, али немојте да мислите да они под тим мисле да нама буде добро. Не! Ствар је у нечем другом. Неко је нашим властима рекао да се резерве енергената, воде и земље чувају, док нам истовремено шаљу мигранте. Другим речима они нашу земљу отворено праве друштвом, а народ становништвом. Можете слушати и шта Вучић прича о Космету, како територија није битна за наталитет. Јесте итекако, али он покушава да нас на све начине увери да је предаја Косова наша победа, као и одустајање од Србије наших предака. Он није глуп човек, како неки мисле, већ је одлучио да иде уз ветар. Друга је ствар што је велики део народа одлучио слепо да се за тим поводи; он никог није терао да му се клања. Некад су наши преци гледали да потомцима оставе који ар земље више, док наше бабе и дедови гледају како да сами поживе на рачун унука и још гласају за пропаст (сендвич им је мера, а гле, сад ни сендвич не сме преко границе Србије!). Као народ смо се корумпирали. Први светски рат је избио због седме клаузуле у ултиматуму, где је писало да Србија треба да прими стране посматраче на своју територију. А гле данас: код нас Кинези патролирају улицом мимо сваког закона и Устава!

У Европи је опала потрошња енергије за 6%. У медијима се често прозива Пољска и Чешка. То је због њихових резерви угља. А Балкан је далеко богатији по много чему. За 10-15 година ЕУ ће се истопити и онда ће се ЕУ, заправо, припојити нама! Тако то треба да разумете и деци да пренесете. Зато гледајте да узмете паре преко, али се вратите овде - ко год може. Не само овај политичар, већ и други су рекли да ће Србија поново цветати. Заправо, за еутаназију Европе Србија ће бити анестетик. Зашто да то благо оставимо другима на своју штету и нестајање?

Размишљајте и делајте у складу са чињеницама.

*

У "Џенерал моторс-у" 49000 људи је у штрајку. Од идуће године очекује се пад цене нафте на светском тржишту и мања потражња. Али народи Блиског истока осећају да је западна цивилизација при издисају и сад они користе ситуацију. Ово може да буде веома опасно, премда нова поставка људи указује на то да је рат одложен за неку деценију. За то време свет се дели на: Америку, Израел, Саудијску Арабију, и Русију, Иран, Турску. Ова друга група ће ускоро кренути да врши већи утицај на Балкану. За то време се наша струја, преко подводних канала Јадранског мора, продаје ко зна коме, док се у Русији, статистички, гради више џамија него цркава. Избегавајте све врсте демонстрација, нарочито покрета зелених, јер неко жели да наше резерве чува за странце. Еколошка свест се пробудила код Европљана кад су им укинуте пошиљке енергената. За то време Кина још како троши резерве угља и нико јој не приговара за еколошка загађења. Залихе уранијума на Гренланду предвиђене су за нуклеарке по Блиском истоку. Али Енглеска је у овој подели велики губитник и можете очекивати њено мешање на Блиском истоку. Њој одговара да Америку увуче у рат, како би она профитирала. Свет хода ивицом амбиса, а да ли Србија има ајвара довољно да размени за нафту, питање је?

*

"Грађевински факултет у Београду уписао је ђаке просека од два и по до пет (с тим да нису сва места попуњена). То значи да сви који су предали захтев - да су се и уписали. Али сад иде оно главно, а то је да ће квалитет наставе опасти, јер професори,који су нас учили са неким просеком од четири и по, неће бити схваћени од стране нових студената. Њихово донесено знање није довољно за технички факултет. И онда ће се Болоња постарати да сви добију дипломе и нико више неће моћи да каже неким Весићима да то што раде не може да прође. Они сами неће бити у могућности да препознају проблем. Техничка струка има строге законе, а не оне које пропише корумпирана власт."

То је проблем упадања у негативну спиралу. У Норвешкој је научно потврђено да степен интелигенције опада годишње за два бода. Зато кад чујете и видите, или сами то дозволите, да вам деца слушају музику без смисла и емисије без грама мозга, а не видите како иду улицом и животом као зомбији буљећи у мобилне телефоне (само да виде да ли су тог дана примећени, али не и због чега су примећени - ако уопште јесу), тада за све неприлике у животима вашим и ваше деце немојте кривити никог другог до себе. Ако родитељ није родитељ и васпитач први, живот ће наћи лекције за уразумљивање. Зато најозбиљније размислите да ли ћете улазити у пројекте нових грађевинских техничара Весићевог калибра.