Четвртак, Септембар 24, 2009

Верујућа докторка

(слика са нета)

 

Мој брат од тетке испричао ми је следеће:

Када је био дечак, имао је другара са којим је размењивао играчке, а кад су одрасли и свако кренуо својим путем, брат је за новог пријатеља - будући да се обојица баве рачунарима - потражио оца свог друга из детињства. И дружба је права! А онда се деси да човек добије шлог и заврши у болници и то, како брат каже, у време кад му је дао наш документарац о жигу звери, обећавши му ускоро и онај други, Дигитални анђео. Међутим, тај је остао на чекању док човек не дође кући - што из болнице, што са рехабилитације.


После навршеног времена уследио је телефонски позив: човек је стигао кући, па да му се јави, и између осталог саопшти му да је добио филм од једне докторке; пошто је погледао неколико сцена, жели да провери да ли је у питању исти онај који му је брат обећао. Јесте, филм је био тај, и следи прича.

 

Ова докторка из Сремске Каменице, (где је човек лежао), има мужа, неурохирурга, са којим је изродила сина. А тај њихов син је пре неку годину доживео тешку саобраћајку, тако да је пао у кому, за коју су све прогнозе говориле да не постоји шанса за његов опоравак.


Два доктора родитеља и сви доктори, а наде ни трун!


У међувремену, док се водила битка између вере и невере, дочује докторка за манастир Ремету и оде да донесе за сина свето уље. Вративши се са светињом у болницу, она намаза свог непомичног сина, не толико са вером да ће му штогод помоћи, колико јој би жао да, премда и без наде на оздрављење, дете не добије ране од лежања. Кад га помаза, она изађе из болнице, седе у ауто и крене кући. Међутим, негде на пола пута зазвони јој мобилни и она се јави: зову је из болнице да се моментално врати, јер се нешто чудно дешава. Кад је стигла, а оно њен син помера руку и ногу...


Данас, њен син, сада човек, живи сасвим нормално, као да се никад ништа није догодило! А све ово је овом човеку испричала сама докторка, за коју се овај изненадио видећи је хришћанком.И присетих се овде речи Светог Јустина Ћелијског, који каже: «Христов Богочовечански подвиг спасења је тако безгранично огроман, да је наша вера увек мала, увек премала, да га обухвати и схвати, зато се често с апостолима молимо: "Господе, увећај пам веру" (Лк. 17,5), а каткад очајнички вапијемо: "Верујем, Господе, помози моме неверју" (Мк. 9,24). На свима ступњевима наша је вера увек: "по чињењу превелике силе Божје" (Еф. 1,19).» (Авва Јустин Ћелијски, „Тумачење Посланице Ефесцима светог апостола Павла“)

 

Слава нека је Богу и Пресветој Богомајци и свима светима. Амин.
 

[Одговори]

...koliko toga ne znamo...i kad mislimo da znamo!

Comment by sanjarenja56 (09/24/2009 19:37)

sanjalice [Одговори]

Volim da kažem da se mi doktori mešamo u božja posla vrlo često. Dvadeset godina radnog iskustva je iza mene. Radimo svoj posao i mislimo da ga znamo, a onda se dogodi čudo koje ne mžemo da objasnimo do božjom voljom.

Comment by sanjalice (09/24/2009 19:38)

[Одговори]

Čuda su moguća. Treba verovati u njih.

Comment by poluuspavanka (09/24/2009 20:35)

[Одговори]

Čuda su moguća i čuda nam stalno trebaju da se preispitamo.
pozdrav

Comment by mandrak72 (09/24/2009 21:15)

[Одговори]

Čudni su naši doktori.Poz.

Comment by Jovan s.s. (09/25/2009 09:22)

[Одговори]

Кад су чуда ове врсте у питању, ја сам са њима начисто: дешавају се само онима који чврсто верују и који их заслужују...а заслужили су их и јунаци претходног поста, а и овог.

Comment by Ви (09/25/2009 23:10)

[Одговори]

*сањарења
Философија којој нема шта додати, осим да и сама исто потврдим.

*сањалице
Једно велико ХВАЛА на смелости и храбрости и искрености која нам је свима потребна у време кад се истина ретко или тешко чује. Јер сви смо ми људи и нико није непогрешив. А искреност нам помаже свима да се ослободимо стреса који ствара зид међу људима, наместо моста разумевања. Хвала ти!*******

*полууспаванка
То код Виолете прочитах овако: Не верујте у чуда - рачунајте на њих!***

*мандрак
А шта има да није чудо Божије? Јер без Његове воље ништа не бива. Али: нешто с благословом, а нешто с допуштењем. Поздрав.

*Јован с.с.
Упознах и неке такве, али и чудне пацијенте такође, хе,хе..

*Ви
Зар и наш сусрет није чудо, мила? О, још какво, дао Бог! И свако од нас доприноси на овај или онај начин да се нађе у неком чуду. Како ја у твом, тако и ти у мом, слава Богу. Љубим!****

Comment by pricalica (09/26/2009 00:42)

[Одговори]

s posebnom pažnjom pročitah ovu priču.
samo mogu da kažem da mi je drago što ima ljudi koji ovakva ili slična čuda zasluže.
Prijatno!

Comment by domacica (09/27/2009 20:59)

[Одговори]

*домаћица
А ето, дао Бог, ја их однедавно скупљам у бележим, јер им је вредност непроцењива. Поздрав!**

Comment by pricalica (09/27/2009 21:49)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме