Понедељак, Фебруар 18, 2019

Верници шопинг молова

Време потрошача најбоље описује следећа анегдота:

На једном пријему Џорџ Бернард Шо приђе једној дами и упита је:

- Да ли бисте спавали са мном за 1000 фунти?

Она зацакли окицама и рече:

- Чујте, хиљаду фунти је лепа сума.

На то Ирац узврати новим питањем:

- А да ли бисте спавали са мном за пет фунти?

- Па шта ви мислите ко сам ја?! - ту се она као нешто љутну.

- Госпођо, утврдили смо ко сте, сад се само цењкамо.

 Бранислав Нушић говори такође о грађанерима-потрошачима, којима је златно теле бог и храмови су им шопинг молови, а у свом делу "Др". Кад отац, који купује лажну докторску диплому своме онеспособљеном сину, који, надаље, квари (?!) и друге, тај отац после исплаћује "савест", "поштење", "девичанство" и све друго што је, до појаве грађанства, имало цену. Зато сад имамо на свим медијима и у свим вестима на првим странама обавештења о томе где нам "даме сумњивог морала" летују, са киме и колико троше, и публици се оне представљају као јавне личности. Притом регулаторно тело за електронске медије каже да оно не може да укине ријалитије. Госпође и госпођо, што би рекао Шојић, нису спорни ријалитији, већ вулгарност у њима, која по нашим законима о јавном садржају није дозвољена! 

А нас бомбардују са тиме са свих страна да нормалан човек више не прилази киоску. То не може да буде случајно, поготово јер се види да се вести пишу из једног центра. 

Тако да сад није тема да ли је Косово наше, већ можда каснимо и са питањем: да ли је ишта више наше (Војводина, Рашка...)?

 

[Одговори]

https://stanjestvari.com/2019/02/16/opasna-su-udica-uveravanja-da-kosovo-moze-uci-u-un-a-ostati-u-sastavu-srbije/comment-page-1/

Comment by pricalica (02/18/2019 22:30)

[Одговори]

Пошто је спонтана испостава организованих протеста преименовала "Уговор са народом" на "Споразум са народом" (да се избегне свака сличност са већ виђеним Уговором из 2000. године - за народ који памти не дуже од осам минута) молимо шетаче и потписнике да провере ситна слова на крају текста - како уместо десетине хиљада потписника не би испало десетине хиљада товара - пише ли доле "Часна ми пионирска!" или "Мајке ми миле"? Мислим, очигледно да нотара на улици нигде нема, тако да уколико не дође до испуњења крајње сумњивог уговора, као што је непозната и сврха свих шетњи (изузев једне тачке "доведите нас на власт"), молимо и да нам се не жалите као мајка притвореног дечака, која гласа за Вучића, а син јој међу демонстрантима против њега (четници и партизани у 21. веку).
Да би се деловало, треба разумети..

Comment by pricalica (02/18/2019 22:30)

[Одговори]

Зашто треба да будемо веома опрезни са протестима на којима се не зна организатор? Запад више не расте! Због несташице енергената свако почиње да гледа само себе. Зато се Америка решава сателита, почевши од Блиског истока па редом. Сателити остају незадовољни и празних руку и њима су потребне варнице и ватре да би и они нешто уграбили. На Србију је јурнуло 19 земаља, које сад све мање личе на друштво, већ на распад. И свако ће да тражи свој део плена. Имајмо то у виду, јер то може да буде или наша пропаст или, с Божјом помоћи, сламка спаса - да се злобни заваде око плена.

Comment by pricalica (02/19/2019 00:01)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме