Петак, Децембар 26, 2008

Песма из срца

Некада давно живео је велики човек који се оженио женом својих снова. Из њихове љубави рођена је једна мала девојчица. Била је бистра и весела и велики човек је много волео своју девојчицу.

Док је била сасвим мала, он би је узео у наручје, певушио јој неку мелодију и играо с њом по соби, говорећи јој: «Волим те, мала девојчице!».

Девојчица је расла, а велики човек би је грлио и говорио јој: »Волим те, мала девојчице!». Мала девојчица би се дурила и говорила: »Више нисам мала девојчица!». Човек би се тада насмејао и рекао: »Али за мене ћеш заувек остати моја мала девојчица».

Мала девојчица, која то више није била, напустила је кућу и отишла у свет. Када је упознала себе, тада је боље разумела човека. Увидела је да је он био велик и јак; тек сад је открила  његове снаге. Једна од њих била је његова способност да искаже љубав према породици. Ма где се налазила у свету, тај човек би је дозивао говорећи јој: »Волим те, мала девојчице!».

Дошао је дан кад је та мала девојчица, која то више није била, примила један телефонски позив. Велики човек се разболео.

Доживео је мождани удар. Девојци су објаснили да је изгубио говор. Није могао да говори, али нису баш били сасвим сигурни да ли чује речи које му се упућују. Више није могао да се смешка, смеје, хода, грли, игра, нити да малој девојчици, која то више није била, каже да је воли.

Желела је да му помогне. Када је ушла у собу, видела је да је ситан и потпуно слаб. Гледао је у њу и покушавао да проговори, али није успевао. »Мала дјевојчица» учинила је једину ствар коју је умела. Попела се на кревет и легла поред великог човека. Док су јој се сливале сузе, својим рукама обгрлила је опуштена очева рамена.

Држећи главу на његовим грудима, размишљала је о многим стварима. Сећала се предивних тренутака које су заједно провели. Одувек је осећала да је тај велики човек штити и пази. Било јој је тешко због губитка који ће морати да претрпи. Жалила је што више неће чути речи љубави које су јој толико пријале.

А онда је чула откуцаје срца великог човека. Његово срце било је музика и речи које је увек слушала. Срце куца равномерно као да се не обазире на то што је остали део тела оштећен. И док је тако смирено држала главу на његовим грудима, догодило се чудо. Чула је оно што јој је било потребно. Његово срце откуцавало је речи које уста више нису могла да изговоре...

Волим те! Волим те! Волим те!

Мала девојчице! Мала девојчице! Мала девојчице!

И нашла је утеху.

(Из књиге "Мелем за душу")

[Одговори]

Kako nađe ovu divnu priču, pričalice!? Nauči da čuješ nemoguće, i ćućeš!

Comment by sanjarenja56 (12/26/2008 20:54)

[Одговори]

*sanjarenjе56
Нашла сам је одавно, али сам чекала једно одобрење да је објавим као и да је уредим за излог. А песма наставља да куца кроз свако ново срце... И нико се никада изгубити не може.

Comment by pricalica (12/26/2008 20:58)

[Одговори]

Prica je divna...
Malo, malo pa me rasplaces...

Comment by casper (12/26/2008 21:16)

[Одговори]

Divna prica o pododici,o pripadanju,o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koju ne moze da slomi i unisti nikakva bolest,jedna stvarna zivotna prica...

Comment by grlica (12/26/2008 21:35)

[Одговори]

Pričalice, pričalice ... priča je stvarno dirljiva i skoro svaki put me ostaviš bez reči ...

Comment by jelenak85 (12/26/2008 21:51)

[Одговори]

Pričalice, eto šta je ljubav, ona se pojavljuje u svim oblicima, na svim mjestima, u svako doba. I zato je ona najvažnija. Kako čitati nevidljivo i nečitljivo bez ljubavi. Ljubav je riječnik. pozdrav

Comment by mandrk72 (12/26/2008 23:00)

[Одговори]

Auh..Ulepsa mi jutro...:))

Comment by tuzna (12/27/2008 09:37)

[Одговори]

ovakve stvari zaista dotaknu srce :)

Comment by dodirsna (12/27/2008 09:41)

[Одговори]

*Каспер
Хм, надам се на добро; не би ваљало на тугу.

Comment by pricalica (12/27/2008 19:46)

[Одговори]

*грлица
Да, уистину је прича много стварна.

Comment by pricalica (12/27/2008 19:47)

[Одговори]

*јеленак85
Такве су приче углавном: да остаљављају без речи, али при нас том много чему науче.

Comment by pricalica (12/27/2008 19:49)

[Одговори]

*мандрак72
Тачно, приповедачу драги. Љубав је речник који говори све језике. То си лепо рекао! Поздрав ти веееелики!

Comment by pricalica (12/27/2008 19:50)

[Одговори]

*тужна
Ма не знам ти прочитати ове ваше писане смајлије, па то ти је! И сад не знам шта си, радости, нацртала, али те свеједно поздрављам и желим ти добро учење.

Comment by pricalica (12/27/2008 19:52)

[Одговори]

*додирсна
Добродошлица теби, Додирсна! А јесте, мада је понекад и тешко допрети до њега. Свако добро.

Comment by pricalica (12/27/2008 19:54)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме