Среда, Октобар 09, 2019

Еквадор као пример

 
У Еквадору, који је извозник нафте, цена исте је подигнута за сто посто. 
Ово је изазвало бунт у народу и тренутно се тамо дешава готово револуција.
Еквадор је пример онога што ће да се шири по свету...
Више о томе и како је то повезано са нама послушајте у емисији Александра Сјеклоће.
 
 

[Одговори]

За оне који воле да излазе на гласања, како би добили још више демократије, геј права, миграната, сексуалног образовања по школама и вртићима, распродаје државе и гомилање дугова, геј парада, изопачених изложби бирое за запошаљавање по иностранству а не овде, депопулацију и томе слично, ово можда и не вреди писати. Али онима који не желе да гласају али су уцењени, а они по слабости не могу да се одупру, њима можда и вреди. Дакле, кад уђете у кабину за гласање са мобилним телефоном и кад заокружите тражени редни број и то усликате како бисте послали коме треба, након тога заокружите још најмање један број и учините листић неважећим, што нико неће видети.
Ако не желимо да будемо народ скакаваца, којег ће ветар да носи с ливаде на ливаду, урадимо макар и најмање за добро свих. Онај, који ово горе написано жели својој заједници - тај ту заједницу и народ не воли.
Иначе, у Шид су стигли нови мигранти са брадама до колена...

Comment by pricalica (10/09/2019 17:47)

[Одговори]

„Опет се појављује прича око тога да ће нека од балканских земаља дати тим инвеститорима боље услове, па се ту спомињу стотине милиона евра (Фолксваген иде да ли у Турску, Бугарску, можда Србију?). Ја да дам један крајње добронамеран и практичан савет, поготово гледано из позиције Србије: довољно би било само да Република Србија прогласи да за неких пет или десет година уопште неће дозвољавати извоз струје са властите територије и ја вам морално и материјално гарантујем да се већ данас апсолутно нико не би премишљао него би већ данас плаћао да дође и инвестира било шта у Србију. Али што због унутрашњих и спољних структура у Србији ово нико не сме да каже (иако тврде да су суверени и предводници у региону). Дакле, уместо субвенција требало би услуге наплаћивати!“ Александар Сјеклоћа за „Космополитику“

Comment by pricalica (10/23/2019 16:15)

[Одговори]

Dobar ti je glasački savet!

Comment by lastavica (10/24/2019 11:19)

[Одговори]

Зато га и поделих.

Comment by pricalica (10/26/2019 20:06)

Додај коментар

Додај коментар

Запамти ме