Кнез Владимир

 
 

Принцеза жаба

 

 

У цара беху три сина. Начекавши се да се било који од њих ожени, он најзад позва сву тројицу и рече им да одапну стрелу и крај које девојке она падне - њу да ожене. 

Стрела најстаријег сина пала је код ногу ћерке племића; стрела од средњег долетела је до трговчеве ћерке, а од најмлађег, који ју је дуго тражио и најзад нашао у мочвари, пала је поред жабе. Иако постиђен, принц Иван, послушан вољи свога оца, ожени жабу, а оно што није знао јесте да је жаба, у ствари, прекрасна принцеза Василиса, коју је зли чаробњак Кашћеј зачарао...

 

 

Ову дивну бајку могуће је скинути са овог сајта, док се превод налази овде.

Пријатно гледање!

 

Као звезде на земљи

 

 

И поново га одгледах! Не смета ми ни то што траје три сата. Јер је предиван и у њему може да ужива цела породица.

Ишхан Авасти је осмогодишњак чији свет је испуњен жељама које изгледа да нико други не жели: боје, рибе, пси и мачкице нису толико важни и интересантни у свету одраслих као што су рад у кући, умереност и уредност. И изгледа да Ишхан ништа исправно не може урадити у свом разреду. Када упадне у проблеме веће него што их родитељи могу решити, пребачен је у интернат да "буде дисциплинован". Ствари се нису промениле ни у новој школи, а поврх свега се напунио траумама због одвојености од породице. Једног дана, појавио се нови учитељ ликовног, који је заразио децу радошћу и оптимизмом. Сви су били испуњени ентузијазмом - осим Ишхана. И то нови учитељ примећује...

"Свако дете је посебно", каже се на самом почетку филма.

Има једна прича, коју учитељ говори дечаковом оцу, а која каже: "На Соломонским Острвима, када домороци пожеле да раскрче шуму, они не секу дрвеће. Окупе се око дрвета и почну да вичу на њега, да га псују. Ускоро, дрво почне да се суши и вене. Умре само од себе..."

 

Филм можете скинути овде, а превод на овој адреси.

 

Упоредо са овим филмом, родитељској пажњи, и нешто старијој деци, бих препоручила још један једнако сјајан филм (за суботње дружење), а на исту тему - да је свако дете посебно. Наиме, реч је о филму Temple Grandin из 2010-те године. Темпл Грендин је аутистично дете, које успева да се избори за своје место у свету.

 

 

Филм је рађен по истинитим догађајима и јунакиња је стварна личност. И не само то: она је умногоме помогла режисеру да гледаоцу пружи увид у то како она види свет. Овде је и снимак једног њеног предавања, где се можете боље упознати са овом јединственом личношћу.

 

Уживајте!

Три приче (други део)

 

Балетске ципелице

 

 

Радња филма смештена је у Лондону, тридесетих година, и прича о три женска сирочета: Паулин, Петрова и Поси Фосил, које је усвојио ексцентрични истраживач Гам, и одгојио их као сестре уз помоћ своје нећакиње.

Прича се врти око борбе девојчица да остваре своје снове: Паулин жели да постане глумица, Петрова жуди да буде пилот, а Поси је рођена за балерину. Али кад Гам нестане и новац пресуши, девојке бивају принуђене да се боре својим рукама. У тој борби оне покушавају да нађу равнотежу између личних амбиција и опстанка у психичком, емоционалном и финансијском погледу.

 

 

Филм је овде, а превод ту.

Пријатно гледање и породично дружење!

 

Коњић грбоњић

 
 
 
Коњић грбоњић, прелепи руски цртани филм, настао је од истоимене бајке. 
Чувајући у послушности очеву њиву, за разлику од своје старије браће лењиваца, Иванушки полази за руком да ухвати неваљца који им је газио жито и тиме наносио огромну штету. Био је то предиван летећи коњ, ватрене гриве. Овај, видећи дечакову доброту, у замену за своју слободу поклони му два једнако дивна коња - каква се не срећу, а уз њих и једног малог са грбом - Коњића Грбоњића, уз дозволу да са она два може чинити шта му је воља, али да маленог коњића не продаје. Од тог тренутка, у Иванушкином се животу смењују - једна за другом, многе авантуре...
 
 
 
 
 
 
Филм се налази овде, а превод ту.
Пријатно дружење у кругу породице!
 
 

Морозко

 
 
 
Некада давно, живела је девојка Настењка, коју зла маћеха није волела. Повлађујући у свему својој ћерки, маћеха је пасторку терала да ради најтеже послове. Једног дана, не могавши више да је гледа, она нареди мужу, оцу девојчином, да је одведе дубоко у шуму и тамо је остави. А у близини је живео и будаласти момак Иван, који се заљуби у Настењку, али га чаробњак претвори у медведа, заповедивши да такав остане све док не почне да чини добро...
 
 
 
 
 
 
Филм потражите овде, а превод ту.
Пријатно гледање у друштву породице!
 

Мали принц

 

 

Француски часопис „Прованса“ открива:

Оборио сам Сент - Егзиперијев авион!

Париз: Један бивши немачки пилот од 88 година, Хорст Риперт, признао је да је срушио, 31. јула 1944. године, авион француског писца Антоана де Сент – Егзиперија на југу Француске. Тело аутора „Малог принца“ никада није пронађено, а остаци авиона којим је управљао пронађени су код Марсеја.

Признање француском часопису „ Прованса“ открива тајну о последњим тренуцима живота тог аутора. Изврстан пилот, Сент – Егзипери, полетео је из базе Борго, на Корзици, у оквиру извиђачке мисије ка Лиону. Риперт, бивши пилот Луфтвафе, у то време двадесетчетворогодишњак, прича како је тог дана угледао, на око 3000 м изнад себе француски авион који је летео ка Марсеју и да га је гађао „не у пропелере већ испод крила“ пуцајући све док га није видео како је пао у море. „Нико није изашао напоље“ - рекао је Риперт – „нисам видео пилота. Надао сам се, и још увек се надам да то није био он. Још у детињству сви смо га читали“ – наставља бивши немачки пилот – „обожавали смо његове књиге. Умео је чудесно да описује небо, мисли и осећања пилота“ – наставља. – „Његово дело је у многима од нас пробудило жељу да будемо пилоти. Много ми се допадала његова личност. Да сам знао, не бих пуцао, не у њега“.

По завршетку рата, Риперт је постао новинар и радио на Zdf -у, немачком другом програму, где је касније постао уредник спортске рубрике. Године 1972. био је део организације Игре у Монаку. „Замислите како би изгледала моја каријера да је обелодањено оно што сам учинио у Другом светском рату“, - поверио је Риперт Лину фон Гарцену, коаутору истраживања о смрти француског писца.

 

 

 

Према књизи Антоана де Сент Егзиперија, овај бајковити мјузикл почиње када пилот (Richard Kiley) присилно слети у Сахару и упозна Малог принца с планете Астероид Б-612. Кроз следећих неколико дана, пилот сазна све о животу малог дечака и путовању по планетама, на којима је срео Краља, пословног човека, историчара и генерала. Када дође на Земљу, Мали принц научи шта је важно од лисице (Gene Wilder), змије (Bob Fosse) и пилота.

 

 

Овде је филм, а овде превод.

Пријатно гледање!

 

Књига мајстора

 

 

Позната холивудска компанија "Волт Дизни" први пут снима у Русији филм по мотивима руских бајки у којем учествују само руски глумци. "Књига мајстора" је филм са мотивима класичне руске бајке, која дочарава митске ликове: баба јагу, вилу и незаобилазног "чувара Дизни традиције" - принца. Филм је режирао Вадим Соколовски, чија је, како је изјавио, била давна жеља да сними добру бајку испричану савременим језиком...

 

 

О томе где и како скинути филм и превод погледајте овде.

 

Тајни врт

 

 

Мери, млада енглеска девојчица која је одрасла у Индији, остаје сироче након што јој родитељи страдају у земљотресу. Немајући где, она се враћа у Енглеску, код свог ујака, на велико викторијанско имање. Међутим, како ујак још увек жали за својом рано преминулом супругом, девојчица се и овде осећа запостављеном, те почиње с истраживањем имања. На своје одушевљење, проналази предиван врт, који је годинама био закључан и напуштен. Када, уз помоћ слугу, уђе у њега, открива да врт има чудновате моћи, и она почиње да верује како ће се у њему моћи излечити и њен болесни рођак...

 

Филм, у којем ће, без сумње, уживати и младо и старо, можете скинути овде, а превод на овом сајту.

 

 

Осморо испод

 

 

У средишту овог задивљујућег филма из Дизни продукције, који ће одушевити целу породицу, налази се група истраживача и њихов покушај да са псима (осам Хаскија) побегну из пакла арктичке зиме. Међутим, спасавајући своје животе, за собом остављају псе да се сами изборе. Годину дана касније, чланови тима се враћају да открију да ли је неки пас преживео.

Ова неодољива прича, адаптација је истоименог класика јапанске кинематографије из средине осамдесетих, који је заснован на истинитој причи.

 

 

Филм можете скинути овде, док је превод на овом сајту.

 

Аљоша Поповић и Тугарин-Змај

 

 

У древном граду Ростову родио се поповски син коме дадоше име Аљоша. Иако веома јак, не беше баш нарочито бистар. Кад Аљоша одрасте у јунака, Ростов почеше да опседају хорде Тугарин-Змаја. Тако једном однесоше све злато из Ростова, а Аљоша због лошег плана испаде главни кривац. Другог пута није било, па Аљоша даде заклетву да се кући неће враћати све док не поврати отето злато. Заједно са Аљошом креће и деда Тихон, а уз пут им се прикључују девојка Љубава и њена баба, као и цигански коњ Јулиј који има моћ говора.

 

 

Овај видео скините са јутјуба и додајте му превод са овог линка. Видео и превод потребно је преименовати у исти назив како бисте цртани могли гледати на рачунару. Што више вас гледа, уживање ће бити веће. 

 

Дечак са црвеним балоном

 

 

Црвени балон! Радост у сваком смислу! Али каква радост? Довољно је погледати кроз шта ће све дечак проћи оног тренутка кад одлучи да заволи балон најнеобичнији од свих. Тада ће већ постати јасно о чему говори овај филм у којем готово да и нема дијалога. А и што би га било кад и без речи грми!

 


 

 


 

Бог се јави!

Ваистину се јави!

 

 

Божићне ципелице

 
 
 
 
 
 
Уколико желите да погледате филм у бољој резолуцији, предлажем да скинете одавде:
 
Божићне ципелице
 
Превод се налази овде.
 
Пријатно гледање!